NÁKUPNÝ KOŠÍK0

Blog - Nezaradené

06-10-2011

Skontroluj si Éčka

Farbivá (E100 – 180)

E 110 – potravinárska žlť – alergie
E 127 – syntetický erytrozín – môže zvýšiť hladinu tyreoidálnych hormónov, spôsobiť precitlivelosť na svetlo
E 128 – červená 2G – môže ovplyvniť funkciu hemoglobínu
E 131 – patentná modrá V – môže vyvolať alergie, spôsobiť problémy s dýchaním, zvýšený tlak, tras
E 132 – indigotín, ingokarmín – môže spôsobiť nevoľnosť, zvracanie, kožné prejavy, zhoršené dýchanie
E 173 – hliník – potencionálny neurotoxín
E 174 – striebro – dráždi zažívací trakt, obličky, pečeň, pľúca, mozog

Konzervačné látky (E200 – 290)

E214-213 – kontaktné dermatitídy
E230-232 – poškodzujú obličky
E284-285 – zvracanie, krvácanie, dermatitídy

Rozsiahly výskum vo Veľkej Británii preukázal, že niektoré éčka v potravinách spôsobujú hyperaktivitu detí. Stanovenie ADI (Acceptable Daily Intake) je spôsob ako regulovať množstvo aditív v potravinách. ADI je aj pre deti stanovená tak bezpečne, že riziko viac-menej nehrozí. Alergie na aditíva sú veľmi zriedkavé.

Nie je možné pridávať komentáre.

Podobné články

Čo sú to probiotiká?
Dá sa vyzrieť na chrípku?
Prečo užívať probiotiká počas tehotenstva?
Bez bolesti
Fascinujúci, no zložitý svet vírusov a baktérií

Na našej webovej stránke používame rôzne súbory cookies za účelom zabezpečenia jej ľahšieho používania a vyhodnocovania. Viac o používaných súboroch cookies a možnostiach ich deaktivácie sa dozviete v našej Ochrane osobných údajov