Stévia sa v Japonsku používa ako prírodné sladidlo už vyše 30 rokov. Nenápadná rastlinka sladí a zároveň sa stará o vaše zdravie. I keď chuťovo je výrazne sladšia ako cukor (až 300-krát), neobsahuje takmer nijaké kalórie (v 200 g stévie je menej ako 1 kalória), takže nemá vplyv na našu váhu. Dokonca potláča chuť na sladké a na tučné jedlá.
Rastlina stévie je známa aj ako „cukor pre diabetikov“. Nezvyšuje totiž hladinu cukru v krvi. Sladidlá na báze stévie môžu konzumovať diabetici 1. aj 2. typu. Pri diabetikoch 2. typu môže sladenie stéviou významne oddialiť prechod z liekov na inzulín.
Štúdie dokazujú, že využitie stévie je bezpečné. STEVIAR je rozpustný vo vode. Dobre ho využijete na prípravu zdravých sladkostí. Na rozdiel od umelých sladidiel sa môže piecť.
Na trhu nájdete viacero druhov sladidiel na báze stévie. Jednotlivé značky sa od seba líšia nielen názvom, ale aj kvalitou. Ak si chcete vybrať dobre, pozorne sledujte údaje na obaloch. Všímajte si čistotu stévie (čím vyššia, tým lepšie), jej sladivosť (vhodný pomer, ktorý rýchlo prepočítate na cukor, vám uľahčí sladenie), obsah prídavných látok a v neposlednom rade aj cenu balenia.
By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.
Na našej webovej stránke používame rôzne súbory cookies za účelom zabezpečenia jej ľahšieho používania a vyhodnocovania. Viac o používaných súboroch cookies a možnostiach ich deaktivácie sa dozviete v našej
Ochrane osobných údajov