STEVIAR prírodné stolové sladidlo na báze glykozidov steviolu (tablety) je zdravá náhrada cukru, ktorú si obľúbilo už mnoho ľudí. Je vhodné pre diabetikov, pri redukčných diétach, ale i pre ľudí so zdravým životným štýlom.
Prečo sladiť Steviarom?
- Je to prírodné sladidlo.
- Ide o zdravú náhradu cukru.
- Má 0 % kalórií.
- Je vhodný pre diabetikov aj pri redukčných diétach.
- Jeho používanie je bezpečné v každom veku vrátane detí a tehotných žien.
- Dá sa rozpustiť v teplých i studených nápojoch.
Samotná Stévia je 300 – 450x sladšia ako cukor. Do stolových sladidiel sa používajú zložky rastliny zvané stevioglykozidy. Najsladším stevioglykozidom je Steviozid A, ktorý môže mať v produktoch rôznu čistotu. V prípravku Steviar je použitý Steviozid A 98%- tnej čistoty.
Steviozidy majú jemne horkastú príchuť, preto sa v produktoch zmiešavajú s inými, bezpečnými a príjemne chutiacimi náhradnými sladidlami. V prípravku Steviar je použitý Erythritol.

Dávkovanie je jednoduché a komfortné: 1 tableta = 1 čajová lyžička cukru.
Maximálne dávkovanie: 4mg/kg/deň
5,5 kg, max 2,5 tbl denne
15 kg, max 6,5 tbl denne
50 kg, max 22 tbl denne
70 kg, max 31 tbl denne
V súlade s nariadením Európského parlamentu a rady č.1924/2006
o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách sa informácie
o zdravotných tvrdeniach našich výživových doplnkov môžu poskytovať
v plnom znení len odbornej verejnosti - lekár či lekárnik.
Pre pokračovanie k účinkom potvrdte, že ste odborník.
Som odborník
a rozumiem danej problematike
Vedecké výskumy potvrdili liečebný a preventívny účinok sladkých zložiek obsiahnutých v listoch stévie a jej extraktu pri mnohých ochoreniach. Vyše 30 rokov je v Japonsku stévia používaná ako sladidlo pri výrobe chleba, ovocných štiav, čokolád či žuvačiek bez negatívneho vplyvu na ľudské zdravie.
Vďaka blahodarným účinkom na ľudský organizmus a nulovej kalorickej hodnote je prínosom pre diabetikov, obéznych ľudí či pri redukčnej diéte, ako aj pre osoby trpiace vysokou kazivosťou zubov.
Výhody stolového sladidla STEVIAR:
- prispieva k vytvoreniu rovnovážnej hladiny cukru v krvi,
- stimuluje bunky pankreasu, t.j. má pozitívny vplyv pri diabete II. typu,
- pomáha pri zápaloch v ústnej dutine, obmedzuje zápal ďasien, zabíja rôzne druhy baktérií, zabraňuje kazivosti zubov a zápachu z úst,
- znižuje krvný tlak.