Témy

Spýtajte sa odborníka


zdravy-zivotny-styl

Dobrý deň, rada by som sa opýtala, či môžem používať steviu ako sladidlo pri bezkvasinkovej diete /candida/.
Ďakujem

Dobrý deň. Ako ste sa iste dočítala, pri mykóze je dôležité obmedziť, najlepšie úplne vysadiť cukor - nielen biely, ale aj hnedý či trstinový. Vyhýbajte sa tiež sladeným nápojom, medu, melase, javorovému sirupu, či jačmenému sladu. Práve cukor totiž vytvára živnú pôdu pre rast a množenie Candidy. Stévia ako prírodné sladidlo patrí k povoleným potravinám aj počas protikvasinkovej diéty. Teda ju môžte v kľude používať. Na obnovu mikroflóry a pomoc v boji s Candidou si do stravy priberte prebiotiká a probiotiká v prírodnej forme (čakanka, kyslá kapusta, bryndza) alebo siahnete po probiotikách vo forme výživového doplnku. Želám pekný deň.   S pozdravom, PharmDr. Katarína Pacigová

Na našej webovej stránke používame rôzne súbory cookies za účelom zabezpečenia jej ľahšieho používania a vyhodnocovania. Viac o používaných súboroch cookies a možnostiach ich deaktivácie sa dozviete v našej Ochrane osobných údajov