NÁKUPNÝ KOŠÍK0

Témy

Spýtajte sa odborníka


10-11-2015 VARGOVÁ Veronika.

Spracovanie Kolostra

zdravy-zivotny-styl

Dobrý deň mala by som záujem o zakúpenie výrobku Kolostrum, ktorý obsahuje v balení 30 kusov. No skôr ako by som si tento výrobok zakúpila chcela by som zistiť či je toto Kolostrum sušené chladom alebo teplom, kedže na stránke sa tejto informácie neviem dočítať.
Za odpoveď ďakujem.
Prajem príjemný zvyšok dňa.
VARGOVÁ Veronika.

Kolostrum (mledzivo) je tekutina produkovaná mliečnymi žľazami cicavcov tesne pred pôrodom a pár dní po pôrode. Bovinné (kravské) kolostrum je takmer totožné s ľudským a navyše obsahuje takmer 30 až 40x viac biologicky aktívnych látok ako kolostrum ľudského pôvodu. Naozaj kvalitné a účinné kolostrum sa vyznačuje vysokým podielom PRP proteínov a imunoglobulínov, pričom dôležitá je metóda spracovania vďaka ktorej sa uchovajú v kolostre účinné zložky. Najkvalitnejšie je kolostrum izolované počas prvých 24 hodín od otelenia (obsahuje najviac imunitných faktorov). Kolostrum Monsea je zbierané v priebehu prvých 16 hodín. Čo sa týka metódy spracovania, kolostrum musí byť najskôr schladené alebo zmrazené, následne sa homogenizuje a potom je pasterizované aby sa zbavilo možných patogénov. Potom nasleduje sušenie.
Pri spracovaní Kolostrum Monsea sa používa technológia Flash pasterizácie pri nízkej teplote a nepriameho sušenia parou pri nízkom tlaku. Touto metódou sa zabezpečí maximálna biologická aktivita a stabilita všetkých zložiek kolostra. Kolostrum je spracované do lipozómov a tým sa zabezpečuje ochrana proteínov a ich lepšie vstrebanie cez sliznicu tenkého čreva.
Dúfam, že odpoveď Vám stačí pre optimálne zhodnotenie kvality nášho produktu:)
Želám Vám pekný deň.

S pozdravom,

PharmDr. Katarína Pacigová